Boterkoek. Bijna iedereen wordt er wel blij van. Én je blijft er van dooreten. Is dat gezond en is het een typisch Nederlandse lekkernij? We vertellen het je in dit artikel.
Is boterkoek typisch Nederlands?
De koek wordt gemaakt van roomboter, daar komt ook de lekkere smeuïge smaak vandaan. In andere landen kennen ze de koek ook, maar die ziet er niet zo uit als wij hem kennen. Oorspronkelijk is de koek een Joods gerecht en wordt het gegeten tijdens het Joodse feest Chanoeka. Er wordt dan echter vaak gember aan toegevoegd.
Recept boterkoek
Geliefd door jong en oud! Robèrt heeft zo zijn eigen versie van de koek, lekker fris met wat citroenrasp erdoor. Gegarandeerd een succes.
Ook lekker:
Kleinere koeken gevuld met spijs en een vleugje citroen.
Is boterkoek gezond?
Boterkoek is natuurlijk heerlijk. Maar je snapt misschien wel dat de hoeveelheid roomboter en suiker niet heel veel goeds doen voor de gezondheid van de koek. De koek als dagelijks tussendoortje is volgens het Voedingscentrum niet zo’n goed plan, maar af en toe stukje kan heus geen kwaad.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.