Zit jij deze zomer ook aan de affogato? Dit overheerlijke toetje is (zoals je misschien wel hoort) afkomstig uit Italië. Daar wordt het gegeten als dessert, maar je kunt het eten op elk moment van de dag. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, dus het is reuzemakkelijk te maken.
Zo maak je affogato
Dit heb je nodig:
- Vanille ijs
- Espresso
Zo maak je het:
- Maak een espresso. Bijvoorbeeld in een kannetje, dat giet makkelijk.
- Schep een bolletje ijs (of meer als je daar zin in hebt) in een leuk glaasje.
- Giet dan de espresso over het ijs.
- En tadaa: daar is je toetje! Het ziet er heel leuk uit en is klaar in een handomdraai: wat wil je nog meer?
Het leuke met affogato is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Strooi er bijvoorbeeld wat nootjes, sprinkels of stukjes cake overheen. Kies voor een ander ijssmaakje of giet er een beetje likeur doorheen.
Nog meer lekkere desserts:
De lekkerste toetjes met aardbeien
Is het gezond om elke dag een toetje te eten? Je leest het in dit artikel van MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.