Zin om te genieten van een uitgebreid paasontbijt of een gezellige brunch? Ga aan de bak met onze paasrecepten! Van paasstol tot vlechtbrood en van brioche tot tartelettes. We hebben onze 8 favorieten voor je op een rij gezet.
Paasstol
Onmisbaar bij een paasontbijt, -brunch of -lunch is natuurlijk de paasstol! Eigenlijk is dit hetzelfde als een kerststol, alleen laten we met Pasen de poedersuiker vaak achterwege. Ga aan de bak met dit klassieke, maar vooral verrukkelijke, recept van Janny en Robèrt. Zelfgemaakte amandelspijs in de stol is natuurlijk het allerlekkerst, ook daarvoor hebben we een recept klaarstaan! Begin op tijd, want amandelspijs is na een paar dagen in de koelkast op z’n best.
Broodhaasjes
Nóg leuker dan paashaantjes zijn deze broodhaasjes van zacht witbrood! Perfect bij het paasontbijt of de brunch en leuk om te bakken met kinderen.
Vlechtbrood
Kleine moeite, spectaculair resultaat. Daar houden we van! Steel de show op de paastafel met een vlechtbrood. Bij deze blikvanger moet je even doorhebben hoe het vlechten werkt, maar dan is er geen kunst aan. Robèrt legt je stap voor stap uit hoe het moet in de video.
Hot Cross Buns
Hot Cross Buns zijn een Engelse variant op de welbekende krentenbol. Traditioneel worden ze in de Paastijd gegeten. Het broodje markeert het einde van de vastentijd en verschillende onderdelen van het broodje verwijzen naar het lijdensverhaal van Christus. Waarvan het kruis op de bovenkant natuurlijk vooral tot de verbeelding spreekt. Het zijn overheerlijke broodjes die je ook na Pasen prima kunt eten.
Zoetig zout
Hartige dingen horen natuurlijk ook bij een uitgebreide paasmaaltijd, al is dat voor deze baksels niet helemaal waar. Eric combineert hartige met zoete smaken in verschillende soorten tartelettes. Hij heeft een recept voor peer met gorgonzola, mango met feta en gerookte zalm en zoete aardappel met feta, bietjes en granaatappelpitjes. Voor iedereen zit er dus wel iets lekkers tussen. Ze hebben een hapklaar formaatje, dus je kunt alles proeven als je wilt!
Bak zoetig zoute tartelettes Baktips voor tartelettes
Chocolade brioche
Brioche is een van oorsprong zacht Frans brood. Door de zoete smaak wordt het ook wel eens gebak genoemd. Eén ding is in ieder geval zeker, deze lichte heerlijkheid misstaat zeker niet bij een uitgebreid feestmaal met Pasen. Beth maakt de brioche extra speciaal door er een chocoladevulling in te verwerken met kardemom en cacao. Extra lekker dus!
Kaasbloemen
De lente is begonnen en de wereld staat in bloei. Tijd voor een hartig baksel met bloemen! Bijzonder aan deze technische opdracht is dat je twee deegsoorten combineert, voor een krokant én zacht eindresultaat. Niet alleen het deeg krijgt trouwens de vorm van een bloem, maar je kunt ook echte eetbare bloemen gebruiken voor de garnering.
Glutenvrije citroen-amandelkoekjes
Als je geen gluten mag, zijn al deze baksels natuurlijk niet zo’n goed idee. Maar ook jij moet kunnen genieten van heerlijke recepten tijdens Pasen! Een absolute aanrader, ook voor degenen die wel gluten kunnen eten, zijn deze citroen-amandelkoekjes. High-tea stijl bij de brunch, of later op de dag bij de koffie. Om in het paasthema te blijven, kun je de koekjes in paashaasvorm uitsteken en bakken. Tot slot kan alle creativiteit in het decoreren worden gestopt.
Glutenvrije koekjes Meer baktips
Bakken klaar? Delen maar!
We zijn altijd benieuwd wat jij ervan bakt, deel je foto’s met ons via social media met #HHB of stuur je foto in via de app. Veel bakplezier!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.