Als ontbijt, lunch of tussendoortje: worstenbroodjes zijn altijd een goed idee! De originele worstenbroodjes komen uit Brabant, zijn gevuld met gekruid varkensgehakt en staan sinds 2016 op de lijst Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.
Het klassieke worstenbroodjes recept komt natuurlijk van onze eigen Brabantse Robèrt! Een reuzelekker broodje van witbrood met gekruid varkensgehakt.
Maar deze Brabantse lekkernij is ook zeer geschikt om mee te variëren. Wij hebben de 8 lekkerste worstenbroodjes, met een twist, voor je op een rijtje gezet.
1. Groen geklede garnaal
Worstenbroodjes zonder vlees? Jazeker! Deze broodjes zijn gevuld met garnalen, gember en een combinatie van verse kruiden. De pittige dipsaus, gemaakt van chilipepers, knoflook en limoen maakt deze broodjes nóg lekkerder!
2. Salicce & pane
Probeer eens deze Brabantse worstenbroodjes met een Italiaanse twist. De broodjes zijn gevuld met gemengd gehakt, Italiaanse kruiden en pancetta. Het plakje prosciutto, dat om het worstje gerold is, geeft dit broodje extra smaak!
3. Spicy Thai Rolls
Hoewel de originele Brabantse worstenbroodjes gevuld zijn met varkensgehakt, is deze Thaise variant gevuld met kipgehakt. De vissaus, verse kruiden en ketjap geven dit broodje iets meer pit. Serveer de broodjes met een zelfgemaakte dipsaus en genieten maar!
4. Aziatisch Brabant
Het Brabantse worstenbroodje, maar dan net een beetje anders. Dit Aziatische broodje is gevuld met gehakt, zwarte knoflook en zelfgemaakte Sambal Manis. In het deeg zitten Japanse furikake, die een nootachtige en zilte smaak toevoegen aan de broodjes.
5. Nog eendje dan
Deze broodjes zijn een vreemde eend in de bijt, ze zijn namelijk gevuld met eendengehakt. Ben je geen liefhebber van eendengehakt, maar wil je deze broodjes wel graag maken? Vervang het eendengehakt dan door kipgehakt. Serveer de broodjes met een zelfgemaakte dipsaus.
6. Balinese Broodjes
Deze worstenbroodjes bestaan uit traditioneel deeg met een Balinese vulling. De zelfgemaakte boemboe Bali, met allerlei verschillende kruiden en specerijen, geeft de gehaktvulling nét iets meer pit. Al deze smaken zorgen voor een verrassende combinatie!
7.Carnadahl worstenbroodjes
Zin in een fris en kruidig worstenbroodje? Ga dan aan de slag met deze broodjes, gevuld met kipgehakt, wortel en verschillende kruiden. Dip de kruidige broodjes in een sausje gemaakt van Griekse yoghurt, komkommer en munt.
8. Worstenbroodjes met boerenkool
Boerenkool in een worstenbroodje? Absoluut! De combinatie klinkt misschien een beetje gek, maar is heel erg lekker. De broodjes zijn gevuld met rundergehakt, Zeeuws spek en boerenkool. Serveer de broodjes met een zelfgemaakte mosterdsaus of jus voor een onweerstaanbaar lekkere resultaat. De jury was erg enthousiast over deze broodjes
Hoewel we het liefst alle zelfgemaakte worstenbroodjes in één keer opeten, is dat natuurlijk niet zo verstandig. Op deze manier kan je ze het beste opwarmen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.