Wat is tapas?
Tapas is typisch Spaans. Er worden, vaak tijdens de lunch, kleine hapjes gegeten. In het enkelvoud heet zo’n hapje tapa en in meervoud wordt dat tapas. Eigenlijk is tapas dus de Spaanse borrel. Je ziet het in Nederland ook regelmatig voorbij komen bij restaurants. Wij snappen het wel: hoe gezellig is het om verschillende gerechtjes met elkaar te delen?
Empanadas
Van kipgehakt, paprikapoeder, oregano en komijn maakt Eric Spaanse empanadas die hij serveert met salsa verde. Hij vlecht het deeg op een bijzondere wijze in elkaar, waardoor je hele mooie broodjes krijgt.
Broodje Croqueta
Voor dit broodje kroket reizen we af naar Spanje, het land van de serranoham, chorizo en manchego kaas. Zo waan je je met deze Nederlandse klassieker, toch zomaar aan de Costa del Sol en gaat het zonnetje spontaan een beetje schijnen.
Flammkuchen
Flammkuchen is altijd een goed idee wanneer je met meerdere mensen gaan tafelen óf wanneer je verschillende gerechtjes op tafel zet. André kon niet stoppen met proeven van deze variant! De combinatie van krokante chorizo en zoete puntpaprika maken deze flammkuchen tot een aangename smaaksensatie.
Pitabroodjes met hummus
Hummus is tegenwoordig niet meer weg te denken bij een lunch, ontbijt, lunch of borrel. Het smeersel is er in verschillende smaken en wordt gemaakt op basis van kikkererwten. We geven je een aantal lekkere suggesties. Heerlijk om een pitabroodje in te dippen.
Bruschette
Ook lekker: smeer plakjes stokbrood in met olijfolie, zout en peper en leg ze een paar minuutjes in de oven zodat ze lekker knapperig worden. Beleg ze daarna met tomatensalsa of een ander beleg dat je lekker vindt. Ook een heel handig recept wanneer je brood overhebt dat een beetje taai is geworden.
Kaashapjes
Eieren en kaas in je koelkast liggen? Maak je restjes op met deze zalige kaashapjes. Misschien niet Spaans, maar wel passend bij een Nederlandse tapasavond. En reuzelekker!
Kaashoorntjes
Je kunt nooit genoeg kaas eten. Robèrt maakt hartige hoorntjes met kaas in plaats van room. De luchtige kaascrème smelt op je tong… Klaar? Smullen maar!
Fiësta burgers
Geen enorme burgers, maar een kleine variant die perfect past bij een tapas. Plan je dutje maar in na deze feestelijke siësta…ehm, fiësta burgers. Het zoete broodje smaakt heerlijk met de pittige burger. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het rundergehakt te vervangen voor een vegetarische variant.
Nog meer lekkere tapashapjes:
- Maak een borrelplank met lekkere plakjes vlees en stukjes kaas. Zet daarop ook een schaaltje met olijven.
- Maak kleine gehaktballetjes met een lekkere kaassaus.
- Patatas braves kunnen eigenlijk niet missen tussen het rijtje van de tapashapjes. Het zijn aardappeltjes met een heerlijke pittige sausje van onder andere paprikapoeder en olijfolie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.