Vegan cheesecake, brownies, saucijzenbroodjes en bonbons? Deze recepten zijn net zo lekker zonder dierlijke ingrediënten. Bekijk hier onze 7 lekkerste veganistische bakrecepten.
Vegan cheesecake
Technisch gezien is het geen échte cheesecake, want er zit geen kaas is. Toch komen de structuur en smaak heel dicht in de buurt van de klassieke cheesecake. Met dit recept tover je een heerlijke, romige cheesecake op tafel. Maak de cake af met rood fruit, zoals frambozen of kersen.
Zoete aardappel brownies
Een hartig ingrediënt in een zoet baksel? Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar zoete aardappel en cacaopoeder zijn een hele fijne combinatie. Probeer deze vegan brownies en laat je verrassen!
Vegan bolgebakje
Voor de thuisbakkers die op zoek zijn naar een beetje meer uitdaging, zijn deze veganistische bolgebakjes een goede keuze. De bolgebakjes zijn gevuld met een kastanje mousse en omhuld met pistache marsepein. Maak de gebakjes af met plantaardige meringue en serveer ze op een knapperig koekje.
Bramenblaadjes bonbons
Deze vegan bonbons zijn het ideale cadeau voor echte chocoladeliefhebbers, maar zelf oppeuzelen mag natuurlijk ook! De bonbons zijn gevuld met marsepein en bramen.
Vegan koekjes
Met dit recept tover je ‘normale’ koekjes in een handomdraai om in vegan koekjes. Vervang de zuivel door plantaardige zuivel en de eieren door lijnzaad.
Plantaardige meringue
Meringue is heerlijk, niet zo gek dus dat het vaak gebruikt wordt als decoratie op taarten of gebakjes. Maar je kunt ook makkelijk veganistische meringue maken. In plaats van gewone eiwitten, kan je aquafaba gebruiken, het vocht uit een blikje kikkererwten.
Vegan saucijzenbroodjes
Ben je meer fan van hartig? Bak dan eens deze plantaardige saucijzenbroodjes, met een vulling van kikkererwten en serveer ze met een vegan saffraan aioli. Genieten!
Plantaardige saucijzenbroodjes
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.