Als beginnend bakker zet je vaak je eerste stapjes met een eenvoudige cake of taart. Maar ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Ga dan aan de slag met een laagjes taart! Ze zijn niet alleen ontzettend lekker, ze zorgen ook gegarandeerd voor een wow-moment bij je gasten. Wij hebben de lekkerste taarten voor je op een rijtje gezet.
Zo maak je een mooie laagjes taart
Ga je aan de slag met een laagjes taart? Dan is het heel belangrijk om netjes te werken! Alle laagjes moeten uiteindelijk in precies dezelfde vorm en grootte op elkaar gestapeld worden. Een paar korte tips:
- Werk met een taartring.
- Houdt rekening met gewicht. Bouw de taartlagen op van zwaar naar licht.
- Hou alle lagen goed koel.
Weten waarom? Lees hier meer over onze tips voor een perfecte laagjes taart!
Met deze tips in je achterzak is het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan. Ga de uitdaging aan en bak één van deze laagjes taarten!
1. Opéra taart
Dit is een Franse klassieker om je vingers bij af te likken. De taart wordt opgebouwd uit jocondebiscuit, chocolade ganache en mokka botercrème. Je kunt deze taart herkennen aan de open zijkanten, waardoor je alle laagjes goed kunt zien. De opéra taart kost even wat tijd, maar het resultaat is het meer dan waard!
2. Spekkoek
Denk je aan laagjes, dan denk je aan spekkoek! Deze Indonesische lekkernij mag dan wel geen taart zijn, het is wel onweerstaanbaar lekker. Laagje voor laagje wordt dit baksel opgebouwd, vaak in een bruine tint, maar soms ook met een verrassende groene kleur. De smaak? Zoet en kruidig, dankzij de specerijen die aan het beslag zijn toegevoegd.
3. Red velvet cake
Red velvet cake kun je op allerlei manier maken: als cupcakes, een simpele cake of een indrukwekkende laagjestaart! Wil je die laatste maken? Bak dan een red velvet cake en snijd hem zorgvuldig in dunne lagen. Bestrijk elke laag met een cream cheese frosting en stapel ze op elkaar. Voilà, jouw prachtige laagjestaart is klaar!
4. Medovik
De medovik, oftewel Russische honingtaart, is een echte traktatie. Deze taart bestaat uit heerlijke laagjes honingkoek, afgewisseld met een zachte en romige vulling. Zodra de koeklagen uit de oven komen, steek je ze uit met een ronde vorm. En de restjes? Die maal je fijn in een keukenmachine en gebruik je als decoratie.
Vanaf vrijdag 22 november laat Robèrt hier zien hoe je deze taart maakt!
5. Pannenkoekentaart
Hoewel het uiterlijk bij veel laagjes taarten erg belangrijk is, is dat bij deze pannenkoekentaart niet het geval. Je bakt een stapel pannenkoeken, maakt een lekkere vulling en stapelt alles laag voor laag op elkaar. Het resultaat? Een simpele, maar onweerstaanbaar lekkere taart.
6. Millefeuille
Millefeuille betekent 1000 laagjes. Dit verwijst naar de vele laagjes van het bladerdeeg. Het Franse gebakje lijkt op de Nederlandse tompouce, maar er is toch een groot verschil tussen de gebakjes.
Nog niet uitgebakken?
Wil je helemaal zelf een laagjes taart maken? Hier vind je een basisrecept voor biscuit. En met dit recept maak je een klassieke botercrème. Decoreer de taart met vers fruit, chocolade of iets anders voor een extra feestelijk effect!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.