Chocolademelk variatie
Wist je dat je met chocolademelk flink kunt variëren? We geven je 5 hartverwarmende chocolademelk recepten. Vergeet de dikke dot slagroom niet!
Klassieke chocolademelk
Er gaat niks boven de echte klassieke chocolademelk. Ken je ‘m nog van vroeger? Voor extra romige chocolademelk, kun je het beste echte chocolade in plaats van cacaopoeder gebruiken. Pure chocolade geeft de beste, meest rijke smaak. Vooral in combinatie met volle melk. Suiker kun je naar smaak toevoegen. Of een scheutje rum, voor een extra blos op je wangen.
Voor 1 kop heb je nodig:
- Klassieke chocolademelk
- 250 milliliter volle melk
- 50 gram pure chocolade
- 1 eetlepel suiker (meer of minder naar smaak)
Snijd de chocolade fijn of gebruik callets. Doe samen met de suiker in een mooie mok. Verwarm de melk tot hij bijna kookt. Schenk de warme melk in de mok, wacht even tot de chocolade gesmolten is en mix het geheel dan goed door. Zo krijg je gelijk een lekker schuimlaagje op de chocolademelk. Serveer je chocolademelk met slagroom.
Gezonde chocolademelk
Wel de lusten, niet de lasten? Je kunt ook een gezonde(re) chocolademelk maken.
- 250 milliliter halfvolle, magere of amandelmelk
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
Verwarm de melk in een pannetje. Maak een papje van de cacaopoeder, zoetstof en een scheutje warme melk. Voeg daarna alle warme melk toe en roer door tot een geheel. Als je het echt mager wilt houden, dan voeg je natuurlijk geen slagroom toe. Sporters onder ons kunnen een eiwitrijke chocolademelk maken door een eetlepel eiwitpoeder (met chocoladesmaak) toe te voegen aan het cacaopapje.
Vegan chocolademelk
Bovenstaande recepten zijn ook in een oogwenk om te toveren in een vegan chocolademelk. Je vervangt de koemelk door plantaardige melk en kiest voor agavesiroop of suiker als zoetstof. De pure chocolade en cacaopoeder zijn sowieso al veganistisch (check altijd even de verpakking voor de zekerheid). Zo simpel kan het zijn!
Roze chocolademelk
Als je zin hebt om een echt feestje op tafel te zetten, dan is roze chocolademelk iets voor jou! Heel leuk om met kinderen te maken, om te serveren op een babyshower of om mee uit te pakken tijdens de feestdagen Je maakt hem niet met kleurstof, maar met ruby chocolade. Deze chocolade is zoet en fruitig en lijkt een beetje op witte chocolade met rood fruit. Als je er een extra spektakel van wilt maken, kun je hem versieren met slagroom, gevriesdroogde frambozen, marshmallows, snoep, sprinkles of zelfs mini donuts.
- 250 milliliter volle melk
- 50 gram ruby chocolade
- 1 eetlepel vanillesuiker (optioneel)
Snijd de chocolade fijn of gebruik callets. Doe samen met de suiker in een mooie mok. Verwarm de melk tot hij bijna kookt. Schenk de warme melk in de mok, wacht even tot de chocolade gesmolten is en mix het geheel dan goed door.
Witte chocolademelk met kaneel en steranijs
Als je dol bent op witte chocolade, dan ga je hier van smullen. Met kaneel en steranijs is hij zoet, romig en lekker kruidig.
- 250 milliliter volle melk
- 50 gram witte chocolade
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
Verwarm de melk met het kaneelstokje en de steranijs in een pannetje. Hak de chocolade in kleine stukjes of gebruik callets. Doe ze in een mooie mok. Laat de melk bijna koken en giet hem dan door een zeefje over de witte chocolade. Laat even staan, roer goed door en voilà, je witte chocolademelk is klaar! Lekker om hem te serveren met een dot slagroom en verkruimelde speculaas.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.