Makkelijk, snel en ontzettend lekker: rocky road is alles wat je wil! Het ‘recept’ is ooit bedacht door slimme bakkers. Het beschadigde gebak en snoepgoed uit de winkel was natuurlijk zonde om weg te gooien. Dus ze besloten het samen te voegen in één blokje verwennerij!
En zo simpel als het klinkt, zo simpel is het om zelf te maken. Wij geven je het basisrecept voor een lekkere rocky road en zetten ook een aantal heerlijke varianten voor je op een rij.
Basisrecept
Ingrediënten
- 300 gram melkchocolade
- 150 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels honing of agavesiroop
- 100 gram biscuits
- 50 gram mini marshmallows
Zo maak je het:
- Smelt de boter, honing en chocolade op laag vuur.
- Haal het pannetje van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
- Meng de marshmallows en de verbrokkelde koekjes erdoor. Houd wat achter voor de versiering.
- Schep het mengsel in een siliconen bakvorm met bakpapier, verdeel gelijkmatig, strooi de overgebleven lekkernijen erover en zet 4 uur in de koelkast.
- Snijd of breek het in kleine stukjes.
Rocky road met snoepbananen
Waarom rocky road leuk is om te maken? Je kan er eindeloos mee variëren! Houd je van een zoutje? Decoreer je rocky road dan met kleine pretzels, zoals het recept hieronder. Kan het jou niet zoet genoeg? Probeer dan eens deze rocky road met snoepbanaantjes. De rijstwafels en melkkoekjes zorgen voor een lekkere crunch.
Rocky road met pretzels
Ingrediënten
- 300 gram melkchocolade
- 150 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels honing of agavesiroop
- 100 gram biscuits
- 50 gram mini marshmallows
- 35 gram pretzels
- 60 gram gezouten pecannoten
- 2 eetlepels pindakaas
Zo maak je het:
- Smelt de boter, honing en chocolade op laag vuur.
- Haal het pannetje van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
- Meng de verbrokkelde koekjes, pretzels, gezouten pecannoten en marshmallows erdoor. Houd wat achter voor de versiering.
- Schep het mengsel in een siliconen bakvorm met bakpapier, verdeel gelijkmatig, strooi de overgebleven lekkernijen erover en verdeel de pindakaas over de bovenkant.
- Zet het 4 uur in de koelkast.
- Snijd of breek het in kleine stukjes.
Rocky road met pistachenoten
Ingrediënten
- 500 gram witte chocolade
- 100 gram mini marshmallows
- 70 gram pistachenoten
- 50 gram macadamia noten
- 100 gram kandijkoeken
Zo maak je het:
- Hak de kandijkoeken grof.
- Smelt de chocolade op laag vuur.
- Meng de kandijkoekjes, pistachenoten, macadamia noten en marshmallows door de chocolade. Houd wat achter voor de versiering.
- Schep het mengsel in een siliconen bakvorm met bakpapier, verdeel gelijkmatig, strooi de overgebleven lekkernijen erover en zet 4 uur in de koelkast.
- Snijd of breek het in kleine stukjes.
Rocky road met crunchy chocoladeballen
Ingrediënten
- 300 gram melkchocolade
- 150 gram ongezouten roomboter
- 2 eetlepels honing of agavesiroop
- 125 gram kersen
- 80 gram biscuits
- 130 gram crunchy chocoladeballen
Zo maak je het:
- Smelt de boter, honing en chocolade op laag vuur.
- Haal het pannetje van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
- Meng de verbrokkelde koekjes, crunchy chocoladeballen en kersen erdoor. Houd wat achter voor de versiering.
- Schep het mengsel in een siliconen bakvorm met bakpapier, verdeel gelijkmatig, strooi de overgebleven lekkernijen erover en zet het 4 uur in de koelkast.
- Snijd of breek het in kleine stukjes.
Kan je geen genoeg krijgen van chocolade? Probeer dan eens één van deze brownies, succes gegarandeerd!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.