In de herfst, als het waait en regent, duiken wij graag de keuken in om te bakken. Welke specerijen geven jouw baksels een kruidige twist? Bekijk 5 lekkere herfstkruiden én wat je ermee maakt.
Pumpkin spice
Pumpkin spice, een populaire kruidenmix uit Amerika, doet een beetje denken aan de speculaaskruiden. Je proeft de kruidenmix tegenwoordig in veel cakes, koekjes, taarten en drankjes. Koop de kruidenmix in de winkel, of maak hem zelf.
Zo doe je dat
Gember
Met kouder weer is gember onmisbaar in je keuken. Dankzij de kruidige, frisse en pittige smaak kun je het goed verwerken in koekjes, brood en cakes.
Kaneel
De smaak van kaneel past perfect bij het najaar. Of je er nou koek, cake, taart of cinnamon rolls mee maakt; de geur van kaneel in huis brengt gelijk een warme en knusse sfeer met zich mee.
Kardemom
Fan van speculaas? Dan vind je kardemom waarschijnlijk ook lekker. Het heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer. Zelf aan de bak met kardemom? Combineer het dan met sinaasappel, abrikozen of peer. Je kunt het ook verwerken in deze chocolade brioche.
Kruidnagel
Kruidnagel is licht pittig en gebruik je vaak in hartige recepten. Het zit vaak ook in ontbijtkoek! En in deze pompoentaart.
Meer inspiratie voor bakken met herfstkruiden? Hier vind je lekkere herfstrecepten. Ook op MAX Vandaag vind je de nodige bakinspiratie.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.