E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

5x feestelijke kerstdesserts met chocolade

Een kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder feestelijke kerstdesserts. En wat is nu feestelijker dan een toetje met chocolade?

Chocolade

Van bonbons voor bij de koffie tot een bolgebakje gevuld met chocolademousse en van een karamel notenbar, tot een vegan desserttaart. Wij zetten de 5 lekkerste kerstdesserts met chocolade op een rijtje.

1. Vegan chocoladetaart 

Vijgentaart

Geen meesterbakker, maar toch een feestelijk dessert op tafel? Ga dan aan de slag met deze vegan desserttaart. De taart is gevuld met een hazelnootbiscuit, vegan chocolademousse van tofu en zelfgemaakte vijgenjam. Decoreer de taart met verse vijgen en bladgoud voor een extra feestelijk effect. Chique en smaakvol!

Zo maak je vegan desserttaart

2. Chocolade bonbon bonbon

Koffie is niet alleen een zeer gewaardeerd drankje, het is ook een goede smaakmaker in bonbons. Deze bonbons, gemaakt van pure chocolade, zijn gevuld met een koffiecremeux, geroosterde pecannoten en gedecoreerd met goudpoeder. Serveer de bonbons met een bolletje vanille-ijs, een gebakje of een kopje koffie en sluit het kerstdiner feestelijk af.

Zo maak je bonbon schelpen

Geen liefhebber van koffie? Ga dan aan de slag met deze vegan bonbons, gevuld met marsepein, bramen en een vleugje rozenwater.

3. Ga voor goud bolgebakjesbolgebakje

Wil je indruk maken tijdens het kerstdiner? Maak dan dit feestelijke dessert! Deze glimmende bolgebakjes zijn gevuld met chocolademousse, banketbakkersroom, gekarameliseerde hazelnoten en overgoten met een chocoladeglazuur. De combinatie van verschillende smaken en texturen zorgt ervoor dat je gasten er van blijven eten.

Zo maak je bolgebakjes 

4. Framberrybar

Zeg je kerst, dan zeg je cranberry’s. Deze zoetzure kerstbes mag dan ook niet ontbreken tijdens het kerstdiner. Cranberry’s zijn volop verkrijgbaar tijdens de feestdagen en daarom adviseren wij je om aan de slag te gaan met de rode bes. Maak bijvoorbeeld deze melkchocoladereep gevuld met krokante amandelkoekjes, frambozencremeux en gezoete cranberry’s. Lekker voor bij de koffie of thee.

Zo maak je framberrybars

Heb je de smaak te pakken? Maak dan ook eens deze kruidige banoffee bars, gevuld met gekarameliseerde banaan, gember en marshmallow.

5. Spectaculaire chocoladetaartkerstdesserts

Verras alle gasten met deze spectaculaire chocoladetaart. Deze zoete taart is gevuld met chocolade cake, vanille cake, roomkaas mousse en witte chocolademousse. De aardbeien en frambozen zorgen voor een frisse tegenhanger. Gooi en smeer de chocolade over de taart, bestuif het met goudpoeder en maak een uniek kerstexemplaar.

Zo maak je deze spectaculaire chocoladetaart

Nog niet uitgebakken?

Probeer dan eens deze kersttaart

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.