Chocoladeletters, maar dan net even anders. Als je op zoek bent naar chocoladeletter variatie, dan kun je tegenwoordig alle kanten op. Van zoet tot hartig en van zelfgemaakt tot zelf gekocht. Er is voor ieder wat wils! Laat je inspireren door dit lijstje.
Kroketletter
Word jij niet zo warm van al die zoete sinterklaassnacks, dan kun je met deze variant je hart ophalen. De kroketletter! Vers uit de frituur het allerlekkerst. Hoewel we de kroket tegenwoordig kennen als typische snack bij de snackbar, was het vroeger een product dat je kocht bij de banketbakker. Het is dus niet zo gek dat Robèrt een fraai recept voor je in petto heeft. Met een beetje creativiteit krul jij dat rechte staafje om tot mooie letter. Bakkers klaar? Frituren maar!
KROKET RECEPT
Marsepeinletter
Fruit, biggetjes of zo’n staaf met een laagje chocolade. Eet jij je in de decembermaanden ook altijd ziek aan marsepein? Dan is de marsepeinletter een perfect schoencadeautje voor jou. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf marsepein te maken? Het enige wat je nodig hebt is suiker, amandelen en een beetje water. Hoe je marsepein maakt, lees je hier. Maak jij er dan zelf een mooie letter van?
Cakeletter
De cakeletter is een super leuke lekkernij om samen met kinderen te maken. Deze letter maak je van een zachte biscuitlaag met botercrème die je versiert met strooigoed. Dat laatste is echt een feest voor kleine bakkers. De letter is groot genoeg om met het hele gezin van te snoepen. Nu nog uitvechten welke letter jullie gaan maken.
Kaasletter
Echte kaaskoppen opgelet! Er is ook een heuse kaasletter te koop. Ben jij zo’n Hollander die geen dag zonder kaas kan, dan is deze letter echt wat voor jou. Hij is verkrijgbaar in verschillende soorten kaas. Zelf maken is een beetje lastig, tenzij je de kaasboer bent natuurlijk.
Notenletter
Van pepernoot naar hazelnoot, macadamianoot, walnoot of pecannoot! Kun jij ook geen genoeg krijgen van de geur en smaak van versgebrande noten? Dan is deze letter iets voor jou. Je kunt notenletters makkelijk zelf maken, je hebt wel een lettervormige bakvorm nodig. Kies noten naar keuze, of volg lekker dit recept.
Dit heb je nodig voor een grote letter:
- 200 gram amandelen
- 150 gram pecannoten
- 100 gram pinda’s
- 20 gram gepofte quinoa
- 10 gram sesamzaad
- flinke snuf zout
- 150 milliliter ahornsiroop
Zo maak je het:
Hak de noten eventueel een beetje grof. Meng alle ingrediënten en verdeel over de bakvorm. Bekleed deze goed met bakpapier of gebruik een silicone vorm. Bak het geheel op 160 graden in zo’n 35 minuten af. Laat afkoelen en haal daarna voorzichtig uit de vorm.
Chocoladeletter
Dit hele rijtje doorgespit, maar stiekem toch gewoon zin in de klassieke chocoladeletter? Kan natuurlijk! We laten je zien hoe je zelf zo’n mooie sierlijke letter maakt van opgespoten chocolade. Dat is makkelijker dan je denkt en je hoeft er niet eens een chocolade-expert voor te zijn!
Waar komt de chocoladeletter traditie eigenlijk vandaan? Je leest het op MAXVandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.