Heerlijk als avondeten, maar ook perfect om te serveren tijdens een brunch: hartige taart. Gevuld met spinazie en pompoen, of met bloemkool en courgette. Hier vind je 5 smakelijke recepten!
1. Pompoentaart met spinazie
In deze pompoentaart combineer je pompoen met verse spinazie en feta. Het zoete van de pompoen combineert fijn met de zoute feta. Een simpel en smaakvol recept.
2. Tartelettes
De tartelettes zijn lekker romig. Maak een variant met bloemkool en Parmezaanse kaas, een tartelette met courgettegelei óf een taartje met roomkaasvulling. Voor ieder een taartje (of drie).
3. Hartige taart met wortel en champignons
Deze hartige taart is een variant op de klassieke shepherd’s pie. Met een vulling van lamsgehakt, erwten, wortel, champignons en rode wijn. In een lekker hartig deegjasje.
4. Quiche met pompoen
Een hartverwarmende quiche met pompoen. Enerzijds de robuuste vulling met prei en verse kruiden, anderzijds de delicate uienmarmelade. Zoet én pittig.
5. Taartjes met zalm
Een quiche hoeft niet groot te zijn. Je kunt ook kiezen voor een aantal verschillende kleine varianten. Bijvoorbeeld deze 3 met vijgen en parmaham, gorgonzola en zalm.
Hoe lang kun je hartige taart bewaren?
Houd je taart over na de brunch? In de koelkast kun je het prima nog 1 of 2 dagen bewaren.
Kan hartige taart in de vriezer?
Heb je hartige taart over, dan kun je de taart prima invriezen. Let wel op dat je hem eerst laat afkoelen, maar vervolgens direct invriest. Je kunt hem dam maximaal zo’n 3 maanden bewaren.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.