Baksels hoeven echt niet altijd eieren, melk en andere dierlijke producten te bevatten om lekker te smaken. Dat bewijzen deze veganistische recepten van 5 heerlijke bakklassiekers.
1. Appeltaart
Het is het meest populairste recept in de geschiedenis van Heel Holland Bakt: onze klassieke appeltaart. Geen wonder, want hij is verrukkelijk! Hoog tijd om hem door de gezonde molen te halen, zodat je ook kunt genieten van klassieke appeltaart als je verstandig wilt snoepen. Dit is het recept voor gezonde, suikervrije, lactosevrije, glutenvrije én veganistische appeltaart.
Klassieke appeltaart in een vegan jasje
2. Worteltaart
Deze smeuïge worteltaart zonder geraffineerde suikers is ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en vegan. Door de dadels en de banaan is deze taart geschikt voor zoetekauwen.
3. Slagroomtaart
Een slagroomtaart zonder echte slagroom, want dit exemplaar is volledig lactosevrij. De ‘slagroom’ is gemaakt van plantaardige slagroom en vegan mascarpone, daarbij komt een pistache jocondebiscuit, granaatappel en een frisse crème légère van havermelk en oranjebloesem.
4. Cheesecake
Een gluten- en suikervrije cheesecake, zonder kaas (!), die wél heerlijk smaakt? Dat is deze variant met cashewnoten en dadels. Zacht, fris en romig!
Vegan, gluten- & suikervrije cheesecake
5. Vegan brownies
Ook van brownies hebben we een plantaardige variant. Brownies en zoete aardappel: dat klinkt misschien als een gekke combinatie, maar het is erg lekker. Probeer ze zelf en laat je verrassen!
Vegan zoete aardappel-brownies
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.