4x superlekkere bakhacks met croissantdeeg
Wist je dat je ook heel goed kunt variëren met croissantdeeg? We geven je 4 leuke bakhacks om thuis te proberen.
Onderstaande hacks kun je prima uitproberen met kant-en-klaar croissantdeeg uit de supermarkt. Maar zelf croissantdeeg maken kan natuurlijk ook.
Kaneelvlinders
Weinig werk, groot effect. Zo vat je deze kaneelvlinders in het kort samen. Ze zijn super makkelijk om te maken en lekker als koekje bij de koffie. Rol je croissantdeeg uit tot een vierkante plak. Meng kaneel en kristalsuiker door elkaar. Ga voor een verhouding van 1 theelepel kaneel per 4 eetlepels suiker. Verdeel de kaneelsuiker over het deeg. Rol het deeg op, vanaf beide zijden naar het midden toe. Snijd de deegrol in dunne plakjes en bak de kaneelvlinders op 200 graden in zo’n 12 minuten gaar.
Cronuts
Croissants gemaakt als donuts? Jazeker! De cronut werd 8 jaar geleden bedacht door banketbakker Dominique Ansel uit New York. Lekker en makkelijk te maken. Pak je croissantdeeg erbij, vouw het een paar keer op en rol het opnieuw uit. Vouw het op daarna op, zodat je een lekker dik deeg met veel laagjes krijgt. Steek er met een grote ronde uitsteker rondjes uit, steek er in het midden met een kleine uitsteker rondjes uit. Verwarm een pan met olie, of een frituurpan, naar 180 graden en frituur je croissant donuts ongeveer 3 – 4 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt je cronuts versieren met glazuur of een chocolade topping.
Croissantbloemen
Deze croissantbloemen staan super vrolijk op de ontbijttafel naast je gewone croissants! Bovendien zijn ze makkelijk om te maken. Rol je croissantdeeg uit tot een lange plak en snijd er vierkantjes uit. Snijd elk vierkantje vanaf elke hoek in, bijna tot het midden. Vouw van elke hoek 1 puntje naar het midden, je ziet dat je bloemvorm nu al ontstaat. Leg een dot roomkaas in het midden en verdeel daarop wat vers fruit of jam. Bak de croissantbloemen op 200 graden in 15 – 20 minuten gaar.
Kaasstengels
Misschien wel de makkelijkste croissant hack, maar zeker niet minder lekker: kaasstengels. Lekker tijdens een borrelavondje! Rol je croissantdeeg uit tot een lange plak. Snijd hem in lange repen en verdeel over elke reep wat geraspte kaas. Je kunt eventueel ook spek of zongedroogde tomaten toevoegen. Besprenkel met kruiden. Rol de deeglapjes over de lengte, door beide uiteinden in tegengestelde richting te draaien. Bak de stengels in 15 – 18 minuten op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn.
Creatief knopen
Croissantdeeg lijkt op brioche feuilletée deeg, het is beide getoerd gerezen deeg. Robert laat je in deze video zien hoe je brioche feuilletée deeg kunt knopen. Maar dat kun je natuurlijk ook met croissantdeeg doen. Veel bakplezier!
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.