E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

6x superlekkere bakhacks met croissantdeeg

Croissantdeeg kun je gebruiken om klassieke croissantjes van te maken. Maar je kunt ook heel goed er iets anders mee maken! We geven je 6 leuke bakhacks om thuis te proberen.

4x superlekkere bakhacks met croissantdeeg

Onderstaande hacks kun je prima uitproberen met kant-en-klaar croissantdeeg uit de supermarkt. Maar zelf croissantdeeg maken kan natuurlijk ook.

Maak zelf croissantdeeg

Ronde croissants, ook wel supremes genoemd.Ronde croissants maken (sûpremes)

Heb je een pak kant-en-klaar croissantdeeg? Haal het dan uit de verpakking, maar rol nog niet uit. Je kunt nu namelijk ronde croissants maken. Snijd hiervoor het opgerolde deeg in 6 stukken. Leg deze plat op een bakplaat met bakpapier. Strijk af met een eitje en bak in de oven. Houd 12 tot 15 minuten aan.

Deze ronde croissants worden ook wel sûpremes genoemd. Hier kun je nog allerlei toppings op doen. Of eet hem zoals je ook een gewone croissant zou eten. Hij is dan alleen wat handzamer en makkelijker open te snijden.

Zo maak je zelf sûpremes

cruffinsCruffins

Ben je gek op muffins én croissants? Maak dan eens een cruffin! Je kunt hem zowel hartig als zoet beleggen. Denk aan kaas, ham of kuidenboter of ga voor chocoladepasta, speculoos of kaneel.

Zelf cruffins maken

Kaneelvlinders

Kaneelvlinders

Weinig werk, groot effect. Zo vat je deze kaneelvlinders in het kort samen. Ze zijn super makkelijk om te maken en lekker als koekje bij de koffie. Rol je croissantdeeg uit tot een vierkante plak. Meng kaneel en kristalsuiker door elkaar. Ga voor een verhouding van 1 theelepel kaneel per 4 eetlepels suiker. Verdeel de kaneelsuiker over het deeg. Rol het deeg op, vanaf beide zijden naar het midden toe. Snijd de deegrol in dunne plakjes en bak de kaneelvlinders op 200 graden in zo’n 12 minuten gaar.

Cronuts

Cronuts

Croissants gemaakt als donuts? Jazeker! De cronut is bedacht door banketbakker Dominique Ansel uit New York. Lekker en makkelijk te maken. Pak je croissantdeeg erbij, vouw het een paar keer op en rol het opnieuw uit. Vouw het op daarna op, zodat je een lekker dik deeg met veel laagjes krijgt. Steek er met een grote ronde uitsteker rondjes uit, steek er in het midden met een kleine uitsteker rondjes uit. Verwarm een pan met olie, of een frituurpan, naar 180 graden en frituur je croissant donuts ongeveer 3 tot 4 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn. Je kunt je cronuts versieren met glazuur of een chocolade topping.

Croissantbloemen

Croissant bloem

Deze croissantbloemen staan super vrolijk op de ontbijttafel naast je gewone croissants! Bovendien zijn ze makkelijk om te maken. Rol je croissantdeeg uit tot een lange plak en snijd er vierkantjes uit. Snijd elk vierkantje vanaf elke hoek in, bijna tot het midden. Vouw van elke hoek 1 puntje naar het midden, je ziet dat je bloemvorm nu al ontstaat. Leg een dot roomkaas in het midden en verdeel daarop wat vers fruit of jam. Bak de croissantbloemen op 200 graden in 15 tot 20 minuten gaar.

Zelf jam maken doe je zo!

Kaasstengels

Kaasstengels

Misschien wel de makkelijkste croissant hack, maar zeker niet minder lekker: kaasstengels. Lekker tijdens een borrelavondje! Rol je croissantdeeg uit tot een lange plak. Snijd hem in lange repen en verdeel over elke reep wat geraspte kaas. Je kunt eventueel ook spek of zongedroogde tomaten toevoegen. Besprenkel met kruiden. Rol de deeglapjes over de lengte, door beide uiteinden in tegengestelde richting te draaien. Bak de stengels in 15 tot 18 minuten op 200 graden tot ze mooi goudbruin zijn.

Creatief knopen

Croissantdeeg lijkt op brioche feuilletée deeg, het is beide getoerd gerezen deeg. Robert laat je in deze video zien hoe je brioche feuilletée deeg kunt knopen. Maar dat kun je natuurlijk ook met croissantdeeg doen. Veel bakplezier!

Knopen met croissantdeeg

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.