E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

4x de lekkerste recepten met pistache en framboos

Pistache is het momenteel helemaal. Dit nootje heeft een zoete en nootachtige smaak, maar overheerst niet. Daarom kun je het perfect combineren met andere smaken. Een klassieke combinatie: pistache en framboos.

Bolgebakjes BW

Frambozen hebben natuurlijk een lekker zuurtje in zich. Dat past goed bij de zoete en nootachtige smaak van de pistache. Daarom zijn deze 2 goed om te combineren met elkaar! Combineer de smaken in een taart, madeleines of macarons. We hebben de lekkerste recepten voor je verzameld!

Omdat we van buikjes houden van Lynn

1. Pistache en frambozen madeleines

We beginnen met een klassiek cakeje: de madeleine. Het schelpachtige vormpje alleen al ziet er heerlijk uit. Maar wat helemaal leuk is aan dit cakeje: je kunt er eindeloos mee variëren! Thuisbakker Lynn maakte een madeleine spektakelstuk met 3 verschillende smaken. De lekkerste volgens Robèrt? De cakejes met frambozen en pistache! Dit is hoe je ze maakt. Met dit recept maak je zo’n 20 tot 25 madeleines.

Dit heb je nodig

  • 3 eieren
  • 120 gram fijne suiker
  • 0.5 theelepel zout
  • 130 gram boter
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 175 gram bloem
  • 1.5 theelepel bakpoeder
  • 100 gram pistachenoten
  • 5 theelepel rozenwater
  • 20 gram gevriesdroogde frambozen
  • 1 eetlepel rum
  • kleine gedroogde roosjes (optioneel)
  • 125 gram ruby chocolade

Zo maak je ze

  • Verwarm de oven voor op 210 graden hetelucht.
  • Vet het bakblik in en bestuif met bloem, zet 10 minuten in de vriezer.
  • Smelt de boter, bruine basterdsuiker en honing tot een egale massa en laat afkoelen.
  • Klop de eieren, suiker en zout tot een luchtige massa.
  • Mix in een andere kom de bloem en bakpoeder samen en spatel door het eimengsel.
  • Meng de boter in 3 delen door het beslag.
  • Maal de pistache grof en zet 50 gram apart voor de decoratie.
  • Hak de gevriesdroogde frambozen grof. Zet de helft apart voor de decoratie.
  • Pak 1 beslagkom en spatel het rozenwater, pistachenootjes, de frambozen en rum erdoor.
  • Dek af met folie op het beslag.
  • Zet weg in de koelkast.
  • Vul de madeleine vormpjes tot 2/3 met beslag.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 200 graden.
  • Bak alle madeleines in 9 tot 12 minuten gaar.
  • Stort ze direct op een rooster en laat afkoelen.
  • Herhaal tot al het beslag op is.
  • Tempereer de ruby chocolade.
  • Leg de madeleines klaar met de schelp kant naar boven.
  • Dip de madeleines in de chocolade en strooi er wat nootjes en frambozen over.
  • Maak ze eventueel af met een klein roosje.

Benieuwd naar de andere madeleines uit dit recept?

DIE VIND JE HIER

Dennis - Fris en Fruitig - cartoon cake

2. Cartoon cake met framboos en pistache

Een taart die eruit ziet alsof ‘ie rechtstreeks uit een cartoon komt, dat is een cartoon cake. Deze topper heeft een laag pistachebiscuit en een laag frambozenbiscuit. Wanneer je een hap neemt, proef je dus allebei! Je kunt hem maken zoals dit zeepje, maar natuurlijk ook naar keuze op een andere manier decoreren.

Cartoon cake

pistachenootjes3. Bolgebakjes

Dit kleine gebakje zit vol met pistache en framboos! Met een soort cakeje als basis voor de pistache en bovenop een frambozenmousse. Het is niet alleen een plaatje om te zien, je hebt in één hap meteen beide smaken in je mond zitten. Super lekker!

Bolgebakjes met framboos en pistache

Aruna - bruidstaart4. Bruidstaart met framboos en pistache

Wil je helemaal uitpakken? Dan kun je aan de slag met deze 5-laagse bruidstaart. Of maak hem met 2 lagen als je minder trek hebt en geen bruiloft viert. Er zitten 2 soorten biscuitsmaken in: pistache en frambozen. Met nog een eigen gemaakte frambozenjam en frambozen ganache erin is het een ware smaakexplosie.

Zo maak je de bruidstaart

Frambozen in chocolade

Wist je al dat frambozen en chocolade ook heel goed combineren? Deze 2 kun je heel makkelijk combineren in een lekkere snack.

Frambozensnack

Meer bakken met pistache

Recepten met pistache

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.