Hoe eet je koolhydraatarm?
In veel voedsel vind je koolhydraten. Het is de verzamelnaam voor zetmeel en suikers. Ze zijn volgens het Voedingscentrum niet slecht voor je, ze leveren je lichaam energie. Toch kun je er ook teveel van binnenkrijgen. Het zit namelijk in brood, aardappels, groente en fruit, maar ook in frisdrank, koek en snoep. Wil je koolhydraatarm eten en op deze manier niet teveel koolhydraten binnenkrijgen? Ga aan de bak met deze tussendoortjes.
1. Frozen yoghurt cups
Een ijsje in een cupcake vormpje, deze frozen yoghurt cups zijn ook nog gezond! De granola maakt ze lekker crunchy. Let op: dit toetje moet een aantal uur hard worden in de vriezer.
Zo maak je het:
Vul een muffinvorm met cupcake papiertjes of herbruikbare siliconen cupcake vormpjes. Vul elk vormpje met een beetje granola. Verdeel daaroverheen yoghurt naar keuze en top ze af met wat eigen gekozen fruit (zoals aardbeien of blauwe bessen). Laat de vormpjes 2 – 3 uur koud worden in de vriezer. Voilà, je eigen yoghurtijsjes.
2. Koolhydraatarme crackers
Zeg je verantwoord snacken, dan zeg je crackers. Heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje met zelfgemaakte hummus. Je maakt ze met maar 3 ingrediënten: water, lijnzaad en een beetje zout.
3. Ontbijtcake met havermout
Zei iemand cake? Ja! Daar kun je een koolhydraatarme versie van eten, die ook nog eens lekker is. De ingrediënten zijn onder andere kaneel, nootjes en rozijnen. Heerlijk!
4. Ei muffins
Deze muffins vul je met ei en verschillende groentes. Je bakt ze precies hetzelfde als ‘gewone muffins’, maar de bereiding gaat net even anders. Heerlijk als ontbijt, maar ook om mee te nemen als lunch. Broccoli en spinazie zijn bijvoorbeeld groentes die weinig koolhydraten bevatten.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.