Je kunt sausjes uit een flesje halen, maar zelfgemaakt zijn ze veel lekkerder. Met deze recepten zet je makkelijk een heerlijke saus op tafel. De finishing touch van je maaltijd.
Cocktailsaus
Een heerlijke toevoeging aan je bbq-gerechten: cocktailsaus. Lekker en pittig!
- Scheutje whisky (als je dat lekker vindt)
- 4 eetlepels mayonaise
- Eetlepel ketchup
- 100 milliliter slagroom
- 1 eetlepel ketchup
- 2 theelepels azijn
- Scheutje tabasco
- Snufje peper, zout en paprikapoeder
Zo maak je het:
- Mix de slagroom. Niet stijf, maar een beetje lobbig.
- Voeg dan met een garde de rest van de ingrediënten toe.
Knoflooksaus
Gegarandeerd een succes: knoflooksaus. Het recept is gemakkelijk: meng alle onderstaande ingrediënten door elkaar en tadaa: daar heb je je saus.
- 5 eetlepels mayonaise
- 150 gram volle yoghurt
- Peterselie of bieslook
- 5 teentjes knoflook (fijngemaakt langs de rasp)
- Snufje peper en zout
- Citroensap
BBQ saus
Wat is een barbecue zonder barbecuesaus? Je maakt het onder andere met mayonaise, paprikapoeder, honing en ketchup.
Mayonaise
Thuis zelfgemaakte mayonaise op je bordje scheppen. Dat is pas echt lekker! Zo maak je je mayo, met maar een paar ingrediënten, makkelijk zelf.
Pesto
Misschien niet de eerste saus waar je aan denkt bij een barbecue, maar wel erg lekker op een stokbroodje: pesto. Dit heb je nodig:
- 1 bos basilicum
- 1 teen knoflook
- 25 gram pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 100 milliliter olijfolie
Zo maak je het:
- Pureer de knoflook en basilicum in een keukenmachine.
- Voeg dan de pijnboompitten en kaas toe en meng opnieuw.
- Schenk er, terwijl hij draait, in een dun straaltje de olijfolie bij.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.