E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

11x de lekkerste zoete hapjes voor een verjaardag

Een schaaltje met chocolaatjes, een stukje taart uit de winkel of een paar snoepjes uit een zak. Lekker, maar je kunt natuurlijk ook zelf de keuken induiken om je gasten te trakteren! Probeer bijvoorbeeld één van deze recepten voor zoete hapjes.

Zoete hapjes verjaardag

Ben je een echte zoetekauw? Dan word je vast blij van deze zoete hapjes. Perfecte kleine zoete versnaperingen om mee rond te gaan op een verjaardag. Van Jaffa cakes tot madeleines: bekijk 11 recepten voor originele én lekkere zoete hapjes.

1. Karamelcakejes Karamelcakejes

Klaar in een handomdraai, deze karamelcakejes van Robèrt. De dulce de leche maakt de cakejes boterzacht. De fudge druipt zo vanaf het cakeje je mond in…

Het recept

2. Cannoli

Cannoli van Robèrt

Deze gefrituurde koekjes komen uit Sicilië. Traditioneel wordt cannoli gevuld met ricotta en gekonfijte citrusschil, maar Robèrt bedacht een variant met witte chocolade ganache en pistache.

Het recept

3. Karamel koffie notenbar Karamel koffie notenbar

Een pure chocolade candybar die is gevuld met hazelnootkoek, karamel met geroosterde hazelnoten en koffie ganache. Een candybar 2.0, aldus Janny.

Het recept

4. Jaffa Cakes Jaffa Cakes

Deze lekkernij kent zijn oorsprong in Groot-Brittannië, daar worden ze al sinds 1927 gegeten. Het koekje bestaat uit zachte cake waar een amandelspijs doorheen is verwerkt, sinaasappel (of kumquat) jam en krokante pure chocolade.

Het recept

5. Flapjacks Flapjacks

Flapjacks zien eruit als een soort havermoutkoekjes, of mueslirepen. De koekjes ontstonden in de 17e eeuw en komen oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. De naam flapjacks ontstond in Amerika, zo noemden ze daar pannenkoekjes en zo worden ze daar nog steeds genoemd. Maar als je het nu over flapjacks hebt, dan bedoelen ze sinds eind 1900 in Groot-Brittannië deze havermoutkoekjes.

Het recept

6. Madeleines madeleines

Met dit recept van Robèrt maak je klassieke Franse madeleines. Een madeleine is een schelpvormig cakeje. Zoet, fluweelzacht, mét een buikje. Hap, slik, weg! Daar kun je er wel meer dan 1 van op…

Het recept 

7. Lamingtons

Dit sponzige cakeje in een jasje van chocola en kokos, is typisch Australisch. De slagroom en champagne siroop in dit recept zijn optioneel.

Het recept

8. Scones met lemon curd zoete hapjes

Of het nou voor een high tea, ontbijt, lunch of verjaardag is: scones zijn altijd een goed idee. Het zoete broodje wordt nog lekkerder in combinatie met lemon curd en clotted cream. Of serveer ze met zelfgemaakte jam.

Het recept

9. Sinaasappelsnack zoete hapjes

Deze chocoladereep heeft een frisse kick, want hij wordt gevuld met sinaasappel, kokos, pistache en vanille. Hij krijgt een jasje van pure chocolade en wordt gegarneerd met bijzondere oranje chocolade.

Het recept

10. Soezen Basisrecept soezendeeg

Soesjes zijn altijd een succes op een feestje. Daar blijf je van dooreten. Bekijk hier een basisrecept voor het lekkerste soezendeeg.

Het recept

11. Vegan kokosmakronen Vegan kokosmakronen

En tot slot deze heerlijke tropische, veganistische kokosmakronen. Licht en makkelijk te maken. Voor de echte kokosliefhebber!

Het recept

Liever hartige hapjes?

10x de lekkerste hartige hapjes voor een verjaardag

Butter board: de nieuwe borrelplank

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.