Naast oliebollen en appelbeignets, is oud en nieuw niet compleet zonder heerlijke hapjes en snacks. Hartige bladerdeeghapjes, soesjes en zoutjes zijn perfect voor tijdens het aftellen en lekker bij de champagne! En laten we natuurlijk Robèrts recept voor bitterballen niet vergeten.
Hartige soesjes
Dat is weer eens iets anders dan zoete soesjes met slagroom. Deze hartige hapjes hebben 2 verschillende vullingen, een vegetarische variant met bietjes en geitenkaas en een vis variant met zalm en roomkaas. De zalmsoesjes krijgen een glazuurtje van wasabi en de geitenkaassoesjes dip je in een bietenglazuur. Met deze hapjes zet je echt iets unieks op tafel!
Flammkuchen met serranoham en zalm
Een van onze favoriete hapjes bij een glaasje champagne. Deze flammkuchen is namelijk lekker zilt en dat combineert heel goed bij een bubbeltje. De volkoren deegbodem beleg je niet alleen met serranoham en zalm, maar ook met zeekraal en bosui. Snijd hem in mooie punten en uitdelen maar!
Kaashoorntjes
Kaaskoppen opgelet! Robèrt maakt hartige hoorntjes gevuld met een botercrème met kaas. De luchtige kaascrème smelt op je tong, terwijl het verse bladerdeeg zorgt voor een krokant jasje. Je kunt de bladerdeeg zelf maken, maar je zet deze hapjes sneller en makkelijker in elkaar als je kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt.
Het recept Zelf bladerdeeg maken
Samosa’s
Indiase samosa’s zijn een echte traktatie voor de liefhebbers van hartige hapjes. Ze zijn rijk gevuld en super smaakvol. Samosa’s zijn in veel Zuid-Aziatische culturen een vast onderdeel van het feestmenu. Ze worden geserveerd op bruiloften, feesten, familiebijeenkomsten en religieuze festivals zoals Holi, Eid en Diwali. Wat ons betreft misstaan ze daarom ook zeker niet op een oud en nieuw feestje.
Ragoutbroodjes
De ragoutbroodjes van Robèrt kun je vullen met een smaak naar keuze. Kies je voor vlees of kaas? Oof ga je net als Robèrt voor een vulling van garnalen? Dat past dan weer heel goed bij een glaasje champagne!
Kaasvlinders
Kaasvlinders zijn de ultieme retro hapjes voor bij de borrel. Met deze video en de hulp van Robèrt maak je ze gemakkelijk zelf.
Borrelbrood
Brood met dips is altijd een goed idee. Dit pittige borrelbrood is gevuld met rode pesto en zwarte olijventapenade. Je vormt hem als een soort bloem en in het midden serveer je de aioli-knoflookmayonaise als dip. Dat ziet er vrolijk uit op tafel tussen al je andere hapjes!
Mini saucijzenbroodjes
Deze saucijzenbroodjes zijn de ideale hapjes om uit te delen. Vul een grote schaal en laat hem rondgaan, gegarandeerd een succes bij jong en oud. Robèrt geeft de broodjes een Indisch tintje door satésaus en Indische kruiden toe te voegen aan het gehakt. Als je daar geen fan van bent, dan kun je het gemakkelijk weglaten.
Saucijzenbroodjes met vis
Voor visliefhebbers kun je de saucijzenbroodjes natuurlijk ook vullen met vis. Zoals in dit recept met zalm, garnalen en dille. Dat past dan weer goed bij een glaasje bubbels! Zo tover je de vette snacks om in luxe hapjes. In dit recept wordt zelfgemaakt snel bladerdeeg gebruikt, je kunt natuurlijk ook de kant-en-klare plakjes gebruiken.
Kaaskoekjes
In plaats van standaard zoutjes, chips en nootjes, kun je natuurlijk ook zelfgemaakte kaaskoekjes op tafel zetten. Robèrt heeft een lekker recept voor 3 verschillende hapjes die je maakt van bladerdeeg en een kaasbotercrème.
Bitterballen
Er gaat geen Hollands feestje voorbij, zonder dat er bitterballen worden geserveerd. Het is heel leuk om die eens zelf te maken. Het is wel even een klusje, maar zeker de moeite waard! Deze gefrituurde hapjes van Robèrt zijn namelijk superlekker. Begin een dag van tevoren, zodat de ragout goed kan opstijven. Dat maakt het rollen en frituren makkelijker en zo ben je er op oudejaarsdag niet zo druk mee. Voor de bouillon kun je natuurlijk ook een kant-en-klare in de winkel kopen. Tip: verdubbel de hoeveelheid van de ingrediënten, zodat je een lekker grote schaal vol bitterballen hebt.
Liever zoete hapjes?
Sloof jij je liever in de keuken uit voor zelfgebakken oliebollen en appelbeignets? Wij hebben het lekkerste recept voor appelbeignets en delen onze beste tips voor ultieme oliebollen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.