Robèrt is er dol op: brood bakken. Hij is niet voor niets Meester Boulanger! Brood bakken is écht iets anders dan taart. Maar zeker niet minder leuk! En al helemaal niet minder lekker. We zetten de populairste recepten op een rijtje. Welk brood recept kies jij?
1. Tijgerbrood
Om van te grommen zo lekker, dit tijgerbrood. Een avontuurlijk brood met een kenmerkend patroontje. Je maakt ‘m met tijgerpap.
2. Kerststol en paasstol
Zelf een kerststol maken is heel erg leuk om te doen. Het recept is niet moeilijk om te maken, het kost alleen wat meer tijd aangezien je het deeg moet kneden en het moet rijzen. Janny en Robèrt laten in hun video zien hoe je dit klassieke kerststol recept maakt, volgens traditionele wijze met spijs, noten en rozijnen. Natuurlijk kun je deze stol ook op andere momenten in het jaar maken.
3. Brioche
Boter, boter en nog eens boter! Brioche is een van de favoriete broden van Robèrt, omdat het een fluweelzachte structuur heeft en lekker luxe is door de grote hoeveelheid boter die in het deeg gaat. Niks lekkerder dan ontbijten op zondagochtend met een vers gebakken brioche brood. Dit recept is daar perfect voor, omdat het deeg een nachtje in de koelkast moet rusten. Je kunt het dus de avond van tevoren bereiden en de volgende ochtend afbakken.
4. Vlechtbrood
Vlechtbrood is een echte blikvanger op de ontbijttafel. Let goed op de volgorde van deze zes-vlecht, Robèrt legt het in de video precies uit.
5. Worstenbroodjes
Het lekkerste worstenbroodjes recept van onze eigen Robèrt! Een reuzelekker broodje volgens klassiek recept van Robèrt, van witbrood met gekruid varkensgehakt.
6. Vegan worstenbroodjes
Je kunt deze klassieker ook vegan maken! Deze vegan worstenbroodjes zijn volledig plantaardig. Je maakt ze met havermelk, plantaardige boter en vegan gehakt.
Recept voor vegan worstenbroodjes
7. Volkorenbroodjes
Een echte Hollandse klassieker en een basis voor veel ontbijtjes: volkorenbroodjes. Met dit recept maak je ze zelf, want wat is er nu lekkerder dan de geur van versgebakken brood wanneer je ontbijt?
8. Koffiebroodjes van Robèrt
Koffiebroodjes op traditionele wijze van Robèrt. De vulling van banketbakkersroom en rozijnen zorgen voor een heerlijk smeuïg broodje. Hier blijf je van dooreten!
9. Bagels
Grappige broodjes, die bagels. De karakteristieke elastische structuur krijg je door het deeg te pocheren. Beetje geduld, ze komen vanzelf bovendrijven. Hoe je ze maakt? Je ziet ’t hier!
10. Breekbrood met Italiaanse kruiden
Dit breekbrood smaakt super lekker met een dip van Italiaanse kruidenolie. Deel ‘m met je vrienden tijdens de borrel!
Meer brood recepten?
Probeer deze foccacia met vrolijke bloemen.
Weetjes over brood
Lees feiten, fabels en leuke weetjes op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.