Het vergt misschien iets meer voorbereiding, maar met deze hapjes voor een verjaardag zet je iets origineels neer voor je gasten. Hapjes zijn natuurlijk super lekker en ze worden nóg lekkerder wanneer je ze zelf maakt.
1. Kaashapjes
Deze hapjes zijn heel makkelijk te maken, maar net wat origineler dan blokjes kaas. Je maakt ze door kaas te mengen met ei, olijven en kruiden. Dat smaakt niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens leuk uit.
2. Gevulde bladerdeeghapjes
Deze hartige bladerdeeg hapjes zijn gevuld met 2 verschillende vullingen. De vierkante hapjes hebben een vulling van gerookte forel, mierkiswortel en appel. De ronde hapjes zijn gevuld met gekarameliseerde vijgen, gorgonzola, mascarpone en wat limoenrasp.
3. Hartige soesjes met brie en walnoten
Dit is eens iets anders dan soesjes met slagroom. Deze hartige soesjes vul je namelijk met brie, vijgenjam, ras el hanout-kaascrème en walnoten.
4. Borrelkoekjes
Met koekjes kun je ook gewoon borrelen. Deze hartige koekjes zijn gevuld met manchego en gegarneerd met sesamzaadjes. Makkelijk te maken en reuzelekker.
5. Tartelettes met Italiaanse twist
Reis af naar Italië en maak tartelettes met 3 Italiaanse kazen. Combineer mozzarella tartelettes met tomaat en basilicum. Verder vind je tartelettes met parmezaan en courgette in dit recept. Het Italiaanse feestje is compleet met tartelettes met gorgonzola en vijgen. Spectaculaire hapjes en makkelijker om te maken dan je misschien denkt.
6. Kaashoorntjes
Robèrt geeft je een recept voor hartige hoorntjes met kaas in plaats van room. De luchtige kaascrème smmmelt op je tong… Klaar? Smullen maar!
7. Indische saucijzenbroodjes
Saucijzenbroodjes zijn altijd een succes op een feestje. Wil je een originelere variant proberen? Maak dan deze Indische saucijzenbroodjes van Robèrt met pittige vulling van kruiden en satésaus. Die doen het méér dan prima als hartige snack.
8. Focaccia
Blijven je gasten wat eten? Ga dan rond met een fijne focaccia. Deze is versierd met bloemen van tomaten, olijven en paprika. Ook heerlijk in combinatie met een soepje.
9. Olijfwafels
Hartige wafels, dat klinkt misschien gek voor wie een zoete wafel gewend is. Laat je verrassen door de bijzondere smaak van deze olijfwafels! Robèrt geeft je het recept.
10. Vegan saucijzenbroodjes
Echte klassiekers, maar dan wel van vegan bladerdeeg. Gemaakt met een vulling van kikkererwten. Daarbij komt een vegan saffraan aioli om lekker in te dippen.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.