Oeps, er ging aardig wat mis in de keuken tijdens het maken van jullie baksels. Dat kan gebeuren! We genieten (stiekem) even mee van een aantal ingezonden misbaksels.
1. Een verbrande koek
“Iets te hard gegaan. Tegen de oven knop gestoten.” Deze koekjes van Diana hadden klavertjes vier moeten worden. Misschien brengen deze koekjes meer geluk?
2. Een uitgezakte appeltaart
“Vergeten bakpapier onder de appeltaart te leggen. Hij begon te lekken in de oven, en daarmee te roken. Vervolgens de taart eruit gehaald, en bij de rand proberen op te tillen om te kijken waar hij vandaan lekte. Rand zat los, taart was nog slap, et voilà…” Zie hier het resultaat van Ronald. Appeltaart bakken gaat beter met deze tips:
9 tips voor de perfecte appeltaart
3. Robuuste Bosche Bollen
Sylvia: “Dit zouden mooie ronde Bosche Bollen moeten worden, maar aan de techniek van het opspuiten van het soezendeeg moest nog wat geschaafd worden.” Wil je ook aan de slag met soezendeeg?
4. Eén grote koek
Colin maakte één grote chocoladekoek. “Dit hadden chocolate chip cookies moeten worden…”
Hopelijk lukt het de volgende keer met dit recept:
5. Vogelnestjes
Rianne probeerde vogelnestjes te maken, maar raakte zelf verstrikt in een nest: “Werkelijk geen idee wat er mis ging, maar ik kreeg geen vogelnestje van de karamel (wel op m’n kleding). Meer oefenen denk ik.”
Bovenop een croquembouche wordt ook karamel verwerkt. Bijvoorbeeld in deze mooie taart van Mercedes.
Croquembouche met hazelnoot en mokka
6. Oeps!
Irma: “Ik deed de koelkast open en hij gleed uit mijn handen.”
We hebben heel veel lekkere recepten die je maakt zonder oven. Wel even goed opletten dat je hem goed vasthoudt…
Bakken zonder oven: 5 recepten
7. Zebra’s
Elisa: “Het moesten mozaïekkoekjes worden maar werden zebra’s.”
Robèrt laat je in deze video zien hoe je mozaïekkoekjes maakt, in plaats van zebra’s.
8. Waar is de taart?
Bij Jeanette ging het al mis bij het beslag. “Tot het maken van taart ben ik niet eens gekomen. Had de maatbeker niet goed vast en was aan het mixen. Alles zat onder de boter en mix. Inclusief de vloer en ikzelf.”
Misschien handig voor een volgende keer:
Hoe gebruik je de opzetstukken van de keukenmachine?
9. Bakken op de camping
Dorieke bakte een cake op de camping. “Ik had geprobeerd om in m’n nieuwe camping oven een cake te bakken. Maar de temperatuur bleek heel anders dan in m’n gewone oven. Dus was hij echt gewoon totaal niet gaar!” Is je oven op de camping niet zoals thuis?
deze recepten maak je op de camping
10. Een bijzondere taart
Anika maakte wel een hele bijzondere taart: “Het was veel te warm! Dus de botercrème ging in de shift. Mooie toefjes spuiten lukte door de warmte helaas ook niet.”
Botercrème maken en opspuiten is ook niet gemakkelijk, zelfs in de tent gaat het nog geregeld mis. Gelukkig hebben we een masterclass botercrème maken van Robèrt. Dan gaat het de volgende keer vast beter!
Masterclass botercrème maken met Robèrt
Hulp nodig?
Stort je baksel volledig in? Misschien valt er nog wat te repareren! Bekijk deze tips.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.