
Een goed gedekte paasbrunch tafel begint bij het uitkiezen van de lekkerste recepten. Maak je een mooie tulband of pak je uit met een zelfgemaakte paasstol? Van makkelijk tot uitdagend: we hebben voor elke thuisbakker een passend recept. Zo staat er met Pasen een heus zelfgemaakt spektakelstuk op tafel!
1. Tulband
De tulband is een graag geziene gast op de paastafel en dat snappen wij wel. Handig om te maken voor een groter gezelschap en je kunt ‘m makkelijk naar eigen smaak aanpassen. Bijvoorbeeld met cream cheese frosting, botercrème of gesmolten chocolade.
2. Paasstol
Zeg je Pasen, dan zeg je paasbrood! Deze variant is een echte Hollandse klassieker met in rum geweld gedroogd fruit, noten, veel kruiden en natuurlijk amandelspijs.
Liever een klassieke paasstol maken? Hier vind je het recept van Robèrt.
3. Babka
Minstens zo lekker als een paasstol: deze babka! Dat kun je kennen als een gevuld vlechtbrood uit het oosten van Europa. Deze variant in de vorm van een broodster heeft warme smaken, met een rijke vulling van kaneel, pecannoten en rozijnen.
4. Haasjes van croissantdeeg
Deze kaneelbroodjes zijn echte blikvangers voor de paasbrunch. En goed nieuws, deze overheerlijke Zweedse broodjes kan je heel erg makkelijk zelf maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is kant-en-klaar croissantdeeg, kristalsuiker, kaneel en ongezouten roomboter. Rol de kaneelbroodjes op en knip het uiteinde van het deeg een klein stukje in. Zo tover je deze simpele kaneelbroodjes makkelijk om in schattige konijnen-kaneelbroodjes.
5. Carrot cake
Een andere klassieker die wij graag op de paastafel zetten: carrot cake! Hij is fris en romig tegelijk en de perfecte taart om van tevoren te maken. De frosting kun je het beste vers maken wanneer je de taart op tafel zet. Hier vind je onze lekkerste carrot cakes, van vegan tot klassiek!
6. Suikerbrood
Suikerbrood is een heerlijk kleverig zoet brood. Als je deze variant met sinaasappel en kaneelboter probeert wil je nooit meer anders! Heb je nog nooit brood gebakken? Dan is dit het perfecte recept om mee te beginnen.
Recept suikerbrood met kaneelboter
7. Kleine yoghurt trifles in een glaasje
Deze yoghurt trifle is een klein en gezond hapje en perfect voor wie ook iets gezonds wil serveren tijdens de paasbrunch. Wissel laagjes yoghurt en granola af en top af met je favoriete fruit. En die granola maken wij natuurlijk het liefste zelf!
8. Scones met lemon curd
De lekkerste scones maak je met karnemelk! Het zuur helpt om je deeg nog zachter te maken en je krijgt er een lekker luchtige structuur door. Ook reageert het zuur in de karnemelk op het bakpoeder waardoor je scones beter rijzen. Dit recept is voor scones met lemon curd, maar met clotted cream of zelfgemaakte jam vinden wij ze ook erg lekker.
9. Meringue
Meringue heb je in allerlei soorten en maten. Voor de paasbrunch maken wij er graag kleine bakjes van, die we vullen met citrusvulling. Versieren met kleine paaseitjes en eetbare kleurspray en voilà: een juweeltje op de paastafel.
10. Matzes
Een goede paasbrunch is volgens ons niet compleet zonder matzes. Zelf maken is ontzettend makkelijk, je hebt er maar 2 ingrediënten voor nodig. Dit is hoe je ze maakt!
Maak je paasbaksel extra speciaal door er je eigen signatuur aan te geven. Maak bijvoorbeeld eetbare glitter, experimenteer met verschillende spuittechnieken, of ga helemaal los met spectaculaire chocoladeversiersels!
Ook lekker op de paastafel: Eggs benedict! Je vindt het recept op MAX Vandaag.
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.