Koninklijke millefeuilles zijn chique gebakjes van chocolade. Die worden gevuld met een botercrème, waar sinaasappellikeur doorheen gaat. Want als het koninklijk is, mogen de appeltjes van oranje natuurlijk niet ontbreken. De likeur kun je kopen, maar zelf maken is leuker!
Zo maak je zelf sinaasappellikeur
Zelf sinaasappellikeur maken is hartstikke makkelijk. Het belangrijkste ingrediënt dat je nodig hebt is een flinke portie geduld. Oké, en natuurlijk sinaasappels, alcohol en suiker. Maar buiten dat om, is er geen kunst aan. Als je je likeur zelf maakt, is het leuke dat je er je eigen draai aan kunt geven. Voeg bijvoorbeeld ook eens wat kaneelstokjes of steranijs toe.
Tijd om aan de bak te gaan! We hebben een overzichtelijk stappenplan voor je gemaakt, zodat jij over een week of 6 kunt genieten van je eigen gebrouwen sinaasappellikeur.
Dit heb je nodig
- 25 gram sinaasappelschil (zonder het wit)
- 250 milliliter wodka of brandewijn
- 200 gram suiker
- 250 milliliter water
- Schone glazen fles
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.