Wist je dat je ook je taart kunt bakken op de barbecue? Zo geef je de barbecue een bakkermakkers-twist. Hoe leuk is dat?!
Benodigdheden
Er is een aantal dingen om rekening mee te houden als je gaat bakken op de BBQ. Het is handig als je een kogelbarbecue of een barbecue met deksel hebt. Voor een aantal recepten heb je een gietijzeren pan (skillet) of een Dutch Oven nodig. Het is ideaal als je barbecue een thermometer heeft, zodat je de temperatuur in de gaten kunt houden. Of gebruik een losse oventhermometer. Het kan zijn dat je een beetje moet oefenen en testen voordat je het controleren van de temperatuur van je BBQ onder de knie hebt.
Appeltaart van de barbecue
Niks lekkerder dan verse, warme appeltaart toch? Deze appeltaart is Amerikaanse stijl en je maakt hem in een gietijzeren pan.
Dit heb je nodig:
- 2 rollen vers taartdeeg
- 8 appels
- 5 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneel
- Klontje boter
- 100 gram paneermeel
Zo maak je het:
Verwarm de barbecue tot ongeveer 190 graden. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Verwarm ze in een pannetje met 2 eetlepels suiker tot ze beetgaar zijn en een beetje moes-achtig worden. Roer er een theelepel kaneel doorheen. Laat het appelmengsel uitleggen in een vergiet. Zet de pan kort op de BBQ. Rol 1 rol deeg uit tot het formaat van de pan. Smelt de boter in de pan, vet hem daarmee in. Bestrooi met een beetje suiker. Bekleed de bodem en zijkanten van de pan met het deeg. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel het appelmengsel erover. Sluit de taart af met de andere deegrol. Snijd kleine kruisjes in de bovenkant, zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrooi met de overige suiker en kaneel. De taart heeft ongeveer 20 minuten nodig op de barbecue, kan iets langer of korter zijn. Houd hem goed in de gaten.
Perzik Tarte Tatin
Lekker zomers en een hele fijne taart voor op de barbecue is deze tarte tatin van perzik. Je kunt hem maken in een aluminium bak, skillet of taartpan.
Dit heb je nodig:
- 5 perziken
- 190 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 160 gram bloem
- 1 theelepels bakpoeder
- 1 ei
- 125 gram boter
- 1 theelepels zout
Zo maak je het:
Verwarm de barbecue tot ongeveer 190 graden. Vet de aluminium bak in. Snijd de perziken in partjes en verdeel ze over de bak. Mix de suiker, vanillesuiker en boter zacht en romig. Voeg het ei toe en mix door. Zeef de bloem, bakpoeder en zout en mix door tot een homogeen deeg. Verdeel het deeg over de perziken. Als het kan, plaats de taart dan niet direct boven de briketten, maar bak de taart indirect. Sluit de deksel van de BBQ en bak hem in ongeveer 50 minuten gaar. Test met een prikker of je taart goed is. Los de taart ondersteboven uit de vorm en serveer met een bolletje ijs.
Chocolat Chip Cookie
Dit is echt een stevige taart voor de echte zoetekauw. Chocolade- en cookielovers opgelet, want deze parel ga je lekker vinden. Deze koek bak je in een gietijzeren pan.
Dit heb je nodig:
- 150 gram boter
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 220 gram bloem
- 1 theelepel baksoda
- Snufje zout
- 100 gram chocolade callets
Zo maak je het:
Verwarm de barbecue tot 220 graden. Smelt de boter en mix met de eieren, vanille-extract en suiker. Voeg de bloem, baksoda en zout toe en roer door. Meng de chocoladecallets door het deeg. Vet de pan in. Verdeel het deeg over de pan. Zet de pan op de barbecue, liefst niet direct boven de briketten. Sluit de deksel en bak de koek in ongeveer 25 minuten gaar. Haal de pan van de BBQ en laat hem nog 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je hem serveert. Lekker om direct uit de pan te eten met een bolletje ijs en warme marshmellows!
Nog niet uitgebakken?
Wist je dat je marshmallows ook heel goed zelf kunt maken?
Reageren
Je kunt op dit moment niet reageren.