E-meel? Schrijf je in voor de Heel Holland Bakt nieuwsbrief

Ontvang de laatste nieuwtjes en recepten.

Lees hier de privacyverklaring.

Terug

Chocolade tempereren doe je zo

Door te tempereren wordt je chocolade krokant en krijgt het een mooie glans. Hoe je dat doet, legt Robèrt je uit in deze video.

Chocolade tempereren doe je zo

Als je chocolade smelt om er bijvoorbeeld mooie chocolade decoraties van te maken, is het belangrijk dat je hem op temperatuur brengt. Tempereren noemen ze dat met een chique woord. Hierdoor wordt je chocolade krokant en krijgt het een mooie glans. Het is een kwestie van smelten, terugkoelen en weer op temperatuur brengen. Waarom dat zo belangrijk is en hoe je dat doet, legt Robèrt je uit in deze video.

Chocolade verwerken

Chocolade getempereerd en mooi op temperatuur? Dan kun je hem gaan verwerken. Maak er bijvoorbeeld mooie decoraties van waarmee je je taart een spectaculaire uitstraling geeft. Of giet het in een vormpje en maak er bonbons van!

Chocolade decoraties maken Bonbons maken

Reageren

Je kunt op dit moment niet reageren.